Overvallers gebruiken oude truc

Weird nieuwsIn Kuala Lumpur (Maleisië) heeft een groep overvallers met een zeer oude truc een miljoen Ringgit (225.000 Euro) van gewapende beveiligingsbeambten weten te ontfutselen.



De bewakers hadden bij een bank in een winkelcentrum in Kuala Lumpur City Centre (KLCC) geld afgehaald. Ze stonden te wachten om de lift naar de benedenverdieping, waar hun gepantserde auto stond, te nemen. De zak met geld hadden ze zolang op de grond gezet.

Een groep van vijftien tot twintig mannen met een Zuid-Amerikaans uiterlijk liep naar hen toe. De mannen wezen op de grond en zeiden dat er geld uit de zak was gevallen.

"De bewakers draaiden zich om en zagen inderdaad bankbiljetten op de grond liggen. Omdat ze dachten dat het uit de zak gevallen was, raapten ze geld het op. Toen ze zich daarna weer omdraaiden was de zak met één miljoen Ringgit verdwenen. Ze zetten onmiddellijk de achtervolging in, onderwijl "samun" (overval) schreeuwend," verklaarde politiewoordvoerder Hadi.

De bewakers kregen één man te pakken en leverden hem uit aan de politie voor verhoor. Het blijkt om een Colombiaan te gaan. Het geld was bedoeld voor het hoofdkantoor van de bank.