[update] Arjan Erkel onthaald in Westdorpe

Arjan Erkel is vanmiddag aangekomen in het Zeeuwse Westdorpe, de woonplaats van zijn ouders. Onder luid gejuich, applaus en begeleiding van een muziekcorps kwam hij in een open auto aan. Enkele honderden mensen hadden zich verzameld langs de weg en voor het huis.

Arjan Erkel


Eén van de eerste dingen die Erkel, die zijn baard inmiddels had afgeschoren, zei was dat hij het zo jammer vond dat Feyenoord niet had gewonnen van Ajax. Ook vertelde hij dat hij wist dat hij vrij zou komen, maar niet dat het al zo vroeg zou gebeuren. Toen hij zijn vrienden zag begon hij spontaan een lied te zingen, al zijn vrienden zongen mee. Burgemeester Lonink vertelde dat er een pad in een nieuwbouwwijk naar hem genoemd zal worden: het Arjan Erkelpad. Hierna werd er een persconferentie in het dorpshuis gehouden.

Arjan Erkel


Gisterenavond kwam Erkel aan op Nederlandse bodem, nadat hij twintig maanden ontvoerd was geweest in Dagestan. Afgelopen nacht heeft hij in een hotel in Rotterdam geslapen en vanmiddag is hij eerst voor onderzoek naar een ziekenhuis geweest. Hij is 18 kilo afgevallen, maar zegt het "naar omstandigheden" goed te maken.

Update 21:48
Op de persconferentie in Westdorpe heeft Erkel verklaard het komende jaar rust te zullen nemen. Hij zei redelijk goed behandeld te zijn tijdens zijn gijzeling. Verder vertelde hij dat hij nauwelijks buiten kwam, zijn ontlasting in een emmertje deed en vijf keer verplaatst is. Voor zijn gijzelnemers heeft Erkel geen sympathie, maar wel respect, omdat zij hem zo goed behandelden.

--
Met dank aan Valar voor de foto's en informatie!