Brandstichting kerk in Almere

Arjan had ons via de nieuws-submit te melden:

Meldden we jullie eerder vandaag al dat kwajongens een poging hebben gedaan een moskee in de brand te zetten, bereikt ons nu het nieuws dat ook kerken niet meer veilig zijn in ons kleine kikkerlandje. In de nacht van zaterdag op zondag is door nog onbekenden brand gesticht in het kerkcentrum De Zuiderpoort in Almere. Hierbij brandde de crcheruimte uit, en liepen de kerk- en bijzalen rook- en roetschade op.

De brand ontstond door het naar binnen gooien van een brandbaar voorwerp door een stukgeslagen ruit achter de kerkzaal. Het zaaltje is voor het grootste deel uitgebrand. Kosteres A.H. van Atten was op het moment van de brand niet aanwezig in het centrum. "Om zes uur 's ochtends werd ik door de brandweer uit bed gebeld, dat er wr brand was.

Het is namelijk niet de eerste keer dat De Zuiderpoort is slachtoffer is van kwajongensstreken. Het incident van afgelopen weekend is de derde in een reeks van brandbomaanslagen op het kerkcentrum. "Er zit blijkbaar een groepering achter die iets tegen christelijke kerken heeft, anders weet ik het ook niet te verklaren."

De kerk laat zich er niet op zijn kop zitten. Intussen zijn rigoureuze maatregelen genomen om eventuele nieuwe brandstichtingen te voorkomen. “We zetten hekken voor de ramen, en afrasteringen op het dak om te voorkomen dat er mensen opklimmen. Het is treurig dat het moet, want de kerk wordt op deze manier een vesting.”

Een woordvoerder van de politie Almere liet gisteren weten dat er een onderzoek zal worden ingesteld naar de toedracht van de brandstichting. Dit zal gebeuren door middel van sporen die de technische recherche de morgen na de brandstichting heeft gevonden.