Telegraaf komt met zondagskrant

Na maandenlange voorbereiding was het vandaag zover. Om 12 uur precies rolde vannacht de eerste krant door de persen. Ondanks de lange voorbereiding werd het alsnog een hectische zaterdag. Door het plotselinge overlijden van prinses Juliana moest de hele krant worden veranderd.

Het had een vrolijke eerste krant moeten zijn. Het plan werd echter heftig ontregeld door het overlijden van Juliana. In plaats van vrolijke columns en berichten werden de eerste negen pagina’s van de krant besteed aan de voormalig koningin.

Pas op pagina elf begon het reguliere nieuws. De opening van het nieuwe Telesportkatern kreeg al gelijk een oranje gevoel mee. De Raborenner Oscar Freire wist zaterdag de klassieker Milaan-San Remo op zijn naam te schrijven.


Ton Boerma
Directeur Ton Boersma met het eerste exemplaar van de zondagskrant van de Telegraaf


Medewerkers van de eerste landelijke zondagskrant van Nederland zijn tevreden. “Het drukken ging perfect. Om tien voor vijf was het klaar”. Anders liep dit bij de eerste regionale zondagskrant van Nederland, die twee weken eerder met zijn eerste exemplaar op de proppen kwam. Duizenden abonnees wachtten zondag 7 maart tevergeefs op hun nieuwsblad, terwijl veel van de wel uitverkorene ronduit ontevreden waren over de nieuwswaarde.