Dove en blinde man rijdt agent aan

Een 84-jarige Roemeense man die is doorgereden nadat hij een agent had geraakt, blijkt doof en blind te zijn.

De man, Aurel Blidaru, was op weg naar de bank om zijn pensioen te innen, toen hij door onbekende redenen een politieagent aanreed. De politieagent, die ten tijde van het ongeval vrij was, bleef achter op het wegdek met een gebroken been. Blidaru merkte echter niets van het ongeval, ook niet toen hij door enkele politiewagens achtervolgd werd: “Ik heb me nooit gerealiseerd dat ik iemand heb geraakt. Ik had wel het gevoel dat ik iets had gehoord, maar ik dacht dat de motor van auto het lawaai maakte.”

De politieagenten die hem uiteindelijk aan konden houden waren erg verbaasd toen zijn een man uit zagen stappen met een blindenstok en een zonnebril op."Ik rij al auto sinds 1950 en nog nooit heb ik problemen veroorzaakt. Ik ben geregistreerd als doof en blind, maar ik kan met n oog nog wel wat zien. De route naar de bank ken ik erg goed. Daarnaast kan ik mensen nog best goed horen, als ze hard genoeg praten.”

Blidaru is van plan de rechter zijn rijbewijs terug te vragen. Hij wil desnoods met een nieuw examen laten zien dat hij een goede chauffeur is.