Twintig jaar cel voor Puttense 'kuilmoord'

Calvobbes heeft voor ons het volgende stuk herschreven en in de nieuwssubmit gegooid:

De rechter vond het een meedogenloos beraamde moord, en beraamd was die zeker. De dader had ruim de tijd genomen om in een bos een groot gat te graven waar hij zijn slachtoffer na de moord kon dumpen.

Dat gat was op 2 april ontdekt door boswachters die de politie inschakelden. Die hielden het mogelijke graf een paar dagen, onder andere met camera’s, in de gaten maar dat leverde niets op. Na een paar dagen werd de bewaking opgeheven.

Toen de politie ruim een maand later het gat wilde dichten was het al volgestort met zand en het stoffelijk overschot van de 36-jarige vrouw. De echtgenoot van de vrouw had die dag ook zijn vrouw als vermist opgegeven.

Bij onderzoek naar de verdwijning en moord op de vrouw vond de politie veel sporen die in de richting van Van O. wezen. Naast getuigenverklaringen waaruit zou blijken dat Van O. op zoek was geweest naar een bedwelmende stof, werden er op het werk van de verdachte bebloede kleding en beddengoed gevonden met DNA van het slachtoffer.

Van O. heeft telkens ontkend dat hij zijn ex-vrouw heeft omgebracht. Het stel lag al een tijd in scheiding. Hun drie kinderen waren voorlopig aan de vrouw toegewezen. De scheiding zou een motief voor de moord geweest kunnen zijn.

Vandaag heeft de rechter Van O. veroordeeld tot 20 jaar celstraf, precies wat het OM had geëist.