Beveiligingsbedrijf zet enkel vrouwen in

Het beveiligingsbedrijf HOST Events zet een team op dat volledig bestaat uit vrouwelijke beveiligers. Het Brabantse bedrijf wil daarmee laten zien dat vrouwen net zo goed kunnen worden ingezet als beveiligers als mannen. "Vrouwen worden nu nog vooral ingezet voor de toegangscontrole, omdat vrouwen liever door vrouwen worden gefouilleerd. Maar eigenlijk is er geen beveiligingstaak die een vrouw niet zou kunnen uitvoeren", zo zegt directrice Laura Scholtmeijer

Dat vrouwen vaak fysiek minder krachtig zijn dan mannen is volgens Scholtmeijer geen probleem. "De kracht van vrouwen is hun verbale communicatie. Ze zijn vriendelijker en ze luisteren beter. Daardoor wekken vrouwen bij relschoppers minder agressie op. Vrouwelijke beveiligers kunnen ruzies daarom op een andere, meer subtiele manier oplossen."

Volgens het bedrijf vragen steeds meer opdrachtgevers specifiek om vrouwelijke beveiligers. "Dat merkten we bij het festival DB Surround in Den Bosch. De vrouwelijke organisator van dat evenement was zeer enthousiast toen ze hoorde dat wij veel vrouwen in dienst hebben", zo zegt Scholtmeijer.