Politieman verwisselt filmpjes flitspaal

Automobilisten die op 17 december jongstleden in Flevoland zijn geflitst op de Gooiseweg in Zeewolde, kunnen hun geluk niet op. De agent, die op de desbetreffende avond werkzaam was, heeft zijn foto's per ongeluk verwisseld.

Door de fout kregen 117 nietsvermoedende mensen een bekeuring toegestuurd van het incassobureau van Justitie. De fout werd in eerste instantie niet ingezien. Pas toen de benadeelde mensen de politie belden over de vraag waarom ze een bon kregen voor een overtreding voor een weg waar ze nog nooit op hadden gereden, werd de fout ingezien.

Naast de fout met de filmpjes maakte de dienstdoende agent nog meer blunders, tenminste, zo beweerde de woordvoerder van de politie Flevoland. Deze maakte bekend dat er onterecht boetes waren uitgedeeld, omdat de agent dacht dat er maximaal met tachtig kilometer per uur mocht worden gereden, terwijl een snelheid van 100 kilometer per uur toegestaan was. Later liet de zegsman echter weten het bericht verkeerd te hebben begrepen, waarop hij de boodschap weer introk.