Spookvliegtuig gezien in Engeland

Bij Barnoldswick, Engeland, hebben tientallen mensen een spookvliegtuig gezien. Vorige week zag een echtpaar een Lancaster bommenwerper op een botsingskoers met huizen vliegen. Het vliegtuig droeg geen markeringen, en maakte geen geluid. Het mysterie werd groter, omdat veel meer mensen het vliegtuig gezien hadden.

De meesten beschreven het als een laagvliegende bommenwerper, die van het Lancaster-type bleek, en de meesten hebben het vliegtuig op dezelfde dag gezien als het echtpaar, maar op verschillende locaties. Anderen zijn niet zeker van dag, maar de omschrijvingen van het fenomeen komt overeen. Het vliegtuig was donkergrijs zonder markeringen, en hoewel de propellors draaiden maakte het geen geluid.

"Ik heb zo'n dertig telefoontjes gekregen sinds vrijdag, variërend van hoogbeamten tot normale burgers en van adviseurs tot boeren.", zegt luchtfenomeenexpert Donald Cooper van Skipton. "Sommigen zeggen dat ze een dergelijk fenomeen ook al enkele jaren geleden hebben gezien. Een oudere heer belde om te zeggen dat hij het vliegtuig had gezien dat in het nieuwsartikel stond. Hij zei ook dat er vroeger een vliegveld was bij Greenberfield Lane, Barnoldswick".

Cooper denkt dat het spiegelingen uit het verleden zijn. Hij wijst er op dat een nationale krant vrijdag melding maakte van tijds-fluctuaties, waarin staat dat er veel mensen zijn die vliegtuigen uit 2e Wereldoorlog hebben gezien, van zestig jaar geleden. Hoewel deze veel lawaai horen te maken, maakten deze in zijn geheel geen geluid.