Australian Open: Uitslag Agassi-Safin

Marat Safin deed vandaag opnieuw zijn trukendoos open: hij verraste Andre Agassi, die zijn eerste nederlaag in 26 opeenvolgende duels van de Australian Open leed. Na vijf sets was Safin een finaleplaats rijker (7-6(6) 7-6(6) 5-7 1-6 6-3).

Marat SafinDe wedstrijd ging aanvankelijk gelijk op. De eerste twee sets werden in een tie-break met minimaal verschil verzilverd door Safin. Agassi verloor daarmee zijn eerste sets dit toernooi. De Amerikaan gaf zich echter niet gewonnen en maakte een vroege break in de derde set. Safin bleef vechten, maar moest de set aan Agassi laten. In het vierde bedrijf kreeg Safin een mentale inzinking, de set ging met 6-1 naar Agassi. De vijfde set beloofde een gevecht, maar op 2-1 wist de Rus Agassi te breken. Die voorsprong gaf Safin niet meer weg, met 6-3 is hij als eerste zeker van de finale. Zijn tegenstander komt morgen uit de partij tussen Roger Federer (Zwi) en Juan Carlos Ferrero (Spa).