Tennis: Uitslagen Australian Open (20/01/04)

Op de tweede dag van de Australian Open in Melbourne verloren alle Nederlanders hun partij. Na John van Lottum, die op maandag in een thriller werd verslagen door Gustavo Kuerten, kunnen ook Martin Verkerk, Raemon Sluiter en Dennis van Scheppingen hun koffers weer pakken. Hierdoor is de als zestiende geplaatste Sjeng Schalken de enige overgebleven Nederlander in het enkelspel.

De als zeventiende geplaatste Verkerk ging met 6-4, 1-6, 6-3, 6-4 onderuit tegen de Spanjaard Alex Corretja. De Roland Garros-finalist van vorig jaar haalde vorige week nog de halve finale van het toernooi in Sydney, waarin hij opgaf wegens ziekte. Hij had nog steeds last van dit virus, al liet hij bij vlagen, en in de gehele tweede set, wel zeer goed spel zien. "Ik was fysiek niet honderd procent", zo oordeelde Verkerk zelf.

Sluiter werd na een drie uur durende vijfsetter verslagen door de Kroaat Mario Ancic, de setstanden waren 6-7, 6-4, 6-4, 4-6, 3-6. Het commentaar van de Rotterdammer was duidelijk: "Kotsziek ben ik hiervan, je werkt je het lazarus om er iets moois van te maken en op het beslissende ogenblik heb je niks. Helemaal niks, door een paar ballen die de doorslag geven. Ancic heeft het goed gedaan. Misschien had ik zelf iets aanvallender moeten spelen, dat is het enige dat ik mijzelf kan verwijten."Raemon Sluiter

Voor van Scheppingen was het avontuur heel snel over: in nog geen anderhalf uur werd hij met 6-4, 6-2, 6-4 simpel opzij gezet door de Amerikaan Jeff Morrison. Van Scheppingen nam voor het eerst sinds 1998 weer deel aan een Grand Slam-toernooi.

De opvallendste uitslag van de afgelopen speeldag was het verlies van de Argentijn Guillermo Coria, in Melbourne als vijfde geplaatst. Hij werd met 7-6, 6-2 en 6-4 van de baan geslagen door de Fransman Cyril Saulnier.

Andere uitslagen van afgelopen nacht

Sjeng SchalkenRoger Federer (2) - Alex Bogomolov Jr. 6-3, 6-4, 6-0
Juan Carlos Ferrero (3) - Albert Montanes 6-0, 6-1, 6-1
David Nalbandian (8) - Ricardo Mello 6-2, 6-1, 6-4

Aankomende nacht zal Sjeng Schalken proberen de Spanjaard David Ferrer te verslaan, om hiermee een plek in de derde ronde te veroveren en de Nederlandse eer hoog te houden. In de eerste ronde won de Nederlander nog in drie sets van Kenneth Carlsen, Ferrer deed hetzelfde tegen de onbekende Gilles Muller.

Discussieer ook mee in het mooieFOK! Sportforum dat FOK! rijk is.