DJ's in actie tegen zinloos geweld

had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Wie zaterdag naar een discotheek gaat maakt kans om indirect zijn of haar steentje bij te dragen aan het goede doel. Ruim 120 dj's zullen dan namelijk een deel van hun opbrengsten afstaan aan de Landelijke Stichting tegen Zinloos Geweld.

Het initiatief van de actie komt van de website www.apres-ski.net. De aanleiding is de aanhoudende berichten over zinloos geweld tijdens het uitgaan. Volgens K. Reijnen, één van de organisatoren, wilde men eerst een single opnemen. "Maar dat mislukte. We zijn toen bij elkaar gaan zitten en kwamen op het idee voor deze actie." Volgens de initiatiefnemers zijn dj's het boegbeeld voor een uitgaansavond en kunnen zij daarom goed aangeven dat er geen excuses zijn om agressie en geweld toe te passen.

Ook uitgaansgelegenheden zelf dragen een steentje bij. Zo worden er collectebussen neergezet en wordt bijvoorbeeld een deel van het loon van de werknemers gedoneerd. Ook kunnen ze t-shirts, bierviltjes, speldjes of een stoeptegel bestellen met een speciaal logo van de actie.

De speciale actiewebsite