Scooter via internet in onderdelen terug

Bart Verver uit het Noord-Hollandse Lutjewinkel heeft zijn scooter terug, die onlangs gestolen werd na een internet-transactie, maar wel in onderdelen. Verver plaatste onlangs een advertentie op Marktplaats.nl. Hij kreeg een hoog bod van iemand uit het Gooi en besloot daarom een afspraak te maken.

Vanuit zijn woonplaats deed Verver er uren over om op de afgesproken plaats bij het station in Hilversum te komen. ,,De jongen die zich als koper had aangediend, wilde een rondje rijden om de scooter te testen. Ik heb hem nooit meer terug gezien.'' Daar stond Bart, zonder scooter en zonder de beloofde 1.350 euro. Hij dacht dat hij zijn voertuig nooit meer terug zou zien.

Enige tijd later ontdekte een vriend van Verver op Marktplaats.nl een advertentie van scooteronderdelen die overeen kwamen met de kenmerken van de gestolen scooter. De politie in Hilversum liet Verver samen met zijn vriend een val opzetten. De vriend, Martijn Kuipers, maakte een afspraak met de verkoper. Toen hij de spullen herkende greep de politie in en arresteerde de dief die de zaak bekende.

Zo kreeg Bart zijn scooter alsnog terug, maar wel in stukjes. Het rijwiel is qua waarde total loss. De ouders van de dief moeten de waarde van de scooter terugbetalen.