Veel UFO's gezien door Engelse politie

De British Transport Police in Leece heeft donderdag bekend gemaakt dat meer dan 200 politieagenten en officiers UFO's hebben gezien in het westelijk deel van Engeland. Dit heeft de Western Daily Press vrijdag gemeld.

Volgens Gary Heseltine, leider van het onderzoek zijn de UFO-waarnemingen betrouwbaar, omdat de waarnemingen allen van goed getrainde mensen komen. "De officieren geven een uitstekende getuigenverklaring dat de UFO-hypothese ondersteunt".

De meeste meldingen komen van agenten die niet meer in dienst zijn. Volgens Heseltine komt dit doordat agenten bang zijn hun reputatie op het spel te zetten, als ze gezegd zouden hebben dat ze een vliegende schotel gezien zouden hebben terwijl ze nog in dienst waren.

"Veel agenten en officieren zijn bang om iets te zeggen in het geval dit hun baan of carriëre kan schaden. Dat is de reden waarom veel UFO-waarnemingen pas gemeld worden als ze uit dienst zijn getreden. In het geval dat er meerdere agenten tegelijkertijd een UFO-waarneming doen, wordt het vaak wel gemeld.", zegt Heseltine. "De politie bestaat uit getrainde observeerders. Ze zijn 24 uur per dag op pad".

Volgens de onderzoekers is dit nog maar een topje van de ijsberg.