Politie druk in touw vanwege voetbalfans

Bij verkeerscontroles rond Rotterdam heeft de politie vandaag enkele aanhoudingen verricht. Bij controles op de A13, A15 en A20 zijn enkele voetbalsupporters aangehouden.

Twee fans hadden een honkbalknuppel en messen in de auto. Anderen werden aangehouden wegens bezit van verdovende middelen. Omdat Ajax- en Feyenoordaanhangers uit zouden zijn op een confrontatie, werd gepost op de uitvalswegen naar Den Haag. Feyenoord speelde dit weekend uit tegen Volendam, Ajax was op bezoek bij ADO Den Haag.

Na afloop van Ado Den Haag-Ajax moest de ME optreden tegen relschoppers van de thuisploeg. Hierbij zijn negentien supporters opgepakt. Twee ADO-supporters raakten gewond. De supporters hadden bij het stadion een hek vernield in een poging op de busverzamelplaats voor Ajax-fans te komen.

Tegen de avond was het nog onrustig in straten bij het stadion. De relschoppers gooiden ramen in van toevallig passerende auto's, een streekbus en een politiebusje. De politie zette een waterkanon in om vandalen te verspreiden.