[update] Miljoenenjacht verdwijnt toch niet van tv

-Frankie- en Sagittarius hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Postcodeloterij Miljoenenjacht verdwijnt van de buis. Het TROS-programma moet stoppen van Minister Donner. Volgens hem is het programma in strijd met de vergunning die er is afgegeven aan de Postcodeloterij. "De manier van werven van deelnemers is in strijd met het deelnemersreglement waarvoor de vergunning is afgegeven. Het gaat daarbij vooral om nieuwe deelnemers die extra prijzen kunnen winnen. Dat mag niet, want iedereen moet evenveel kans hebben", aldus een woordvoerster van Justitie.

Het is al het tweede programma in korte tijd dat een verbod krijgt. Beide zijn van producent Endemol. Eerder moest ook 'Casino Kings' al stoppen. Endemol, dat het programma produceert, TROS en de Nationale Postcode Loterij hebben alle drie laten weten door te willen gaan met het programma. Op 5 november heeft de loterijdirectie een gesprek met het ministerie van Justitie, vertelt Lisette Schoone, woordvoerster van de Postcode Loterij. "Dan zal duidelijk worden hoe we het programma moeten aanpassen om het volgend jaar weer te kunnen brengen", aldus Schoone.

Dat de Miljoenjacht moet stoppen is extra zuur omdat er veel mensen naar kijken. Twee weken geleden trok de uitzending ongeveer twee miljoen kijkers.

UPDATE

RTL Boulevard meldt nu toch weer dat de miljoenenjacht niet stopt. Het gaat alleen om een onderdeel van het programma dat moet stoppen. Het gaat om een schaduwspel met koffertjes. Mensen die nog geen lid waren van de Nationale Postcode Loterij konden een formulier opsturen om lid te worden en zodoende kans te maken op meer prijzen dan de mensen die al lid waren.

Het verschil maken tussen mensen die lid zijn en geen lid zijn mag dus niet. Volgens het ministerie mag dit onderscheid niet worden gemaakt. Volgens de Postcode Loterij gaat het om een verschil van interpretatie, maar zal dit in een nieuwe reeks van Miljoenenjacht niet meer voorkomen.