Derde slachtoffer uit stoomketel gered

Movinghead had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vanochtend vroeg hebben de hulpverleners een derde slachtoffer van het ongeval in de stoomketel van de Amercentrale in Geertruidenberg gered.

De reddingswerkers hadden al sinds zaterdag contact met de man, een 19-jarige Rotterdammer, maar het gevaar van verdere instorting van de steigers voorkwam eerdere bevrijding uit de benarde positie. Naar omstandigheden maakt hij het goed. Hij heeft in totaal 25 uur vast gezeten.

Nadat er een opening in de zijkant van de stoomketel was gemaakt, kon de man worden bevrijd. Hiervoor hadden Duitse abseilers de steigerconstructie boven hem met staalkabels gestabiliseerd, om hem tegen verdere instorting te beschermen.

Een vierde slachtoffer dat zich op eenzelfde hoogte, maar aan de andere kant van de ketel bevindt, zal via dezelfde procedure worden bevrijd. Het is echter onzeker of deze man nog leeft, aangezien de hulpverleners tot nu toe nog geen teken van leven van hem hebben gekregen. Ook van nog vier anderen is het lot onzeker. Men weet niet waar ze zich precies bevinden, en of ze nog in leven zijn.

In totaal acht mannen raakten gisterenochtend in de 85 meter hoge en 17 meter brede ketel bedolven onder een instortende steiger, waarop zij stonden om hun schoonmaakwerkzaamheden uit te voeren. Twee mannen konden vrij eenvoudig gered worden, maar voor de overige slachtoffers moeten de reddingswerkers met de grootst mogelijke voorzichtigheid aan de slag.