Hockey: Uitslag Nederland - Spanje

Het Nederlands damesteam heeft in Barcelona de Europese hockeytitel veroverd door in de finale Spanje met 5-0 te verslaan. Oranje prolongeerde hiermee haar Europese titel en voldeed aan alle verwachtingen.

Mijntje DonnersMijntje Donners (foto) stak net als tegen Duitsland al snel haar tong uit naar Spanje. Ditmaal bracht ze Nederland al binnen het kwartier in veilige haven met twee treffers. Nadat Kim Lammers even voor rust ook raak schoot, was er geen twijfel meer over wie de wedstrijd winnen zou. De ruststand was 3-0.

In de tweede helft hockeyde Nederland andermaal naar voren, wat via de vierde strafcorner de 4-0 van Minke Booij op het scorebord bracht. Tenslotte werd het nog 5-0 door een fraaie solo van Miek van Geenhuizen. Na het eindsignaal kregen de hockeysters naast de beker ook de felicitaties van Johan Cruijff, die de wedstrijd meebeleefde.

De Nederlandse damesploeg is dankzij de Europese titel nu tevens geplaatst voor de Olympische Spelen in Athene van komend jaar. De Nederlandse heren kunnen later vanmiddag nog een bronzen medaille veroveren in de wedstrijd tegen Engeland.