Levenslang voor seriemoordenaars

Twee Australiërs zijn tot levenslang veroordeeld voor hun aandeel in een gruwelijke serie moorden.

De 37-jarige John Justin Bunting werd schuldig bevonden aan 11 moorden; Robert Joe Wagner, 31, werd veroordeeld voor zeven moorden. Zij werden in mei 1999 gearresteerd nadat de politie acht lichamen in met zuur gevulde vaten had gevonden in een niet langer in gebruik zijnde bankkluis in Snowtown (150 km ten noorden van Adelaide). Nog vier lichamen werden gevonden in een buitenwijk van Adelaide en op andere plekken. De meeste slachtoffers waren gemarteld voor ze vermoord werden.

De twee mannen pleegden de moorden om de uitkeringen van de slachtoffers te kunnen innen. Maar volgens de aanklagers genoten Bunting en Wagner ook van de moorden. Zij hadden het voornamelijk voorzien op pedofielen en homoseksuelen en onderwierpen hun slachtoffers aan gruwelijke wreedheden.

Zo duwden zij een brandende sigaret in iemands oor en braken ze de tenen van een ander met een tangetje. Een ander (vrouwelijk) slachtoffer werd zonder armen en hoofd gevonden. Over één moord kon de jury geen overeenstemming bereiken.