Wegmeppen C1000 winkeldief voor rechter

Opnieuw zijn twee supermarktmedewerkers voor de rechter gedaagd wegens mishandeling van een winkeldief. Het gaat om de 30-jarige Jeroen H. en de 25-jarige David R., van een C1000-filiaal in Delft. Vrijdag verschenen ze voor de politierechter in Den Haag.

De twee overmeesterden in november vorig jaar de 35-jarige winkeldief Mamouka D. De uit Rusland afkomstige dief verzette zich hevig toen hij werd meegenomen naar de magazijnruimte, waar hij de komst van de politie moest afwachten. Toen hij opnieuw de winkel wilde binnengaan, daarbij woest zijn armen rondzwaaiend, kreeg Jeroen H. een klap tegen zijn oor. Hierop begonnen de twee C1000-medewerkers een vechtpartij met de Rus, waarbij hij tegen de grond werd geslagen en ook geschopt werd tegen zijn hoofd. Hij moest per ambulance worden afgevoerd.

Voor de rechter getuigden drie Delftse studenten van de gebeurtenissen. Zij beaamden dat de dief als een wilde te keer was gegaan voor hij neergemept werd.

Verdachte Jeroen H. kreeg het in de rechtszaal even te kwaad: ''Minimaal één keer per week maken we het mee. 't Is niet te geloven wat je naar je hoofd geslingerd krijgt, en wat voor bedreigingen er telefonisch en per fax binnenkomen. Laatst kreeg ik een pistool tegen mijn hoofd dat werd doorgeladen. Ik kreeg te horen dat ik zou worden doodgeschoten... Ik heb ervoor in behandeling moeten gaan.''.

Winkeldief D. wordt er niet alleen van verdacht dat hij supermarktproducten heeft gestolen, eerder die dag had hij volgens justitie in een Kruidvat-winkel voor ruim 480 euro aan drogisterijartikelen gepikt. Op 30 oktober wordt de zaak voortgezet, om de advocaat van de winkeldief meer tijd te gunnen de zaak voor te bereiden.