''Israël neemt honderden hectare land in''

victorv8 herschreef voor ons het volgende bericht, waarvoor dank!

De terugtrekking van Israel uit Bethlehem enkele dagen geleden was een dekmantel om honderden hectare land in de West Bank te kunnen bezetten om nieuwe nederzettingen op te bouwen. Dat zeggen de Palestijnen.

Woensdag hebben Israelische soldaten honderden hectare land met Palestijnse olijfboomgaarden omgeploegd in de buurt van de Palestijnse dorpjes Beit Eksa en Beit Souriq, ten noorden van Jerusalem. Er staat nu een bordje "Staatseigendom, verboden toegang" op wat eens het eigendom was van Palestijnse boeren.

De Palestijnse minister Yasser Abed Rabbo, heeft gezegd dat Sharon de terugtrekking uit Bethlehem gebruikt als dekmantel voor de bezetting van nog meer Palestijns grondgebied voor zijn Nederzettingenpolitiek. "Het is diefstal", zo zei Rabbo. "Wat ze doen is etnische zuivering. De routekaart voor de vrede zegt dat ze zouden moeten stoppen met het confisceren van land en het verwoesten van huizen, maar al wat de Israëlis doen is praten over de moeilijke beslissingen die ze moeten nemen."