Adam Curry weg bij BNN om bezuinigingen

Presentator Adam Curry stopt per direct bij de publieke omroep BNN met zijn programma 'Curry & KidV' op Radio 2. Hij wil met zijn ontslag een eerste bijdrage leveren aan de bezuinigingsplannen voor de publieke omroep die vorige week in het McKinsey-rapport werden voorgesteld.

Curry krijgt 90.000 euro per jaar voor twee uur radio per week. Voor dit salaris maakte hij eenmaal per week een twee uur durende radio-uitzending met medepresentator Jeroen Kijk in de Vegte. Curry zegt met zijn daad de "vicieuze cirkel van de publieke omroep te willen doorbreken. Waarschijnlijk zullen de gemakkelijke oplossingen als het opheffen van het Metropole Orkest en 747AM wel doorgang vinden. Maar ik heb nog niemand met een kapmes bij de voordeur van de directie gezien."

Curry zag zijn salaris als een 'subsidie' voor de wekelijkse helikoptervlucht van zijn huis in België naar Hilversum. De publieke omroepen moeten in 2004 minimaal 40 miljoen euro bezuinigen. Het McKinsey-rapport stelde van de week dat er zeker 100 miljoen euro bezuinigd kan worden door efficiënter te werk te gaan.