50 jaar cel voor 'voorruit-moord'

ToBe had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de staat Texas is gisteren een vrouw veroordeeld tot 50 jaar gevangenisstraf wegens moord. De vrouw reed op een dakloze man in die door de voorruit van de auto heen ging. De man lag met zijn hoofd in de auto en zijn benen lagen nog op de motorkap.

De vrouw, die onder invloed was van drugs en drank, was zo in paniek dat ze nog een aantal kilometer door reed. Na overleg met een aantal vrienden van haar, besloot ze de auto, met de gewonde man, achter te laten en hem te laten doodbloeden. Een aantal dagen later dumpte ze de auto in een stadspark.

Tijdens het proces, wat veel aandacht kreeg in de VS, verklaarde de vrouw zich onschuldig. Ze was niet toerekeningsvatbaar, vanwege het gebruik van drugs en drank. Ze barstte in tranen uit toen ze de uitspraak van de rechter te horen kreeg.

Naast de veroordeling van de moord, werd de vrouw ook nog veroordeeld tot een celstraf van 10 jaar wegens het knoeien met bewijsmateriaal. De rechter was echter coulant en de vrouw mag beide straffen tegelijkertijd uitzitten.