Tennissers dreigen met boycot Wimbledon

Linz had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Wimbledon is op dag één onaangenaam verrast door een dreigement van de spelers. Enkele prominente namen dreigen volgend jaar Wimbledon te boycotten als het prijzengeld niet verhoogd wordt.

De organisatie van tennisprofessionals ATP hield zaterdag een bijeenkomst waarop ongeveer honderd spelers aanwezig waren. Daar zetten de spelers hun eisen kracht bij door te dreigen met het naar andere toernooien uitwijken waar de verdiensten groter zijn.

Ook de ATP zelf liet haar ongenoegen blijken. De organisatie wil een groter deel van de inkomsten van de grandslamtoernooien om zodoende de eigen toernooien te kunnen spekken. Een woordvoerder liet doorschemeren dat er plannen zijn voor lucratievere toernooien die gelijktijdig met de grandslams plaats zullen vinden.

Het prijzengeld van Wimbledon bedraagt dit jaar 13,4 miljoen euro. Voor het mannentoernooi is 6,7 miljoen euro beschikbaar. Vorig jaar boekte Wimbledon een winst van 36,8 miljoen euro. Volgens de organisatie, de All England Club,wordt dit geld in zijn geheel geïnvesteerd in het Britse tennis.

"Ik moet toegeven dat het behoorlijk teleurstellend is om Wimbledon te moeten beginnen met dit nieuws", zei Chris Gorringe, directeur van de All England Club. "Wij vinden dat we de spelers heel redelijk belonen. Beter dan bij elk ander toernooi in de wereld. Daarom zullen we in een gesprek met de ATP en de spelers moeten uitleggen waarom zij geen reden tot klagen hebben.