Aanklacht na schorsing wegens tekst op shirt

RedDevil085 vertaalde en submitte het volgende:

Een tiener uit New York meent dat haar school haar burgerrechten heeft aangetast, door haar te schorsen wegens het dragen van een shirt met de tekst 'Barbie is a Lesbian'. Het meisje heeft een aanklacht ingediend.

De advocaten van de 14-jarige Natalie Young (zelf openlijk lesbisch) menen dat het meisje door haar leraar is uitgelachen, omdat de tekst absoluut niet gepast zou zijn. Ook beweert het meisje dat de directeur haar op 10 april 2002 drie uur in zijn kantoor heeft vastgehouden, omdat hij weigerde haar terug te laten keren naar haar klas met het betreffende shirt aan.

Het meisje werd één dag geschorst. De directeur van de school dreigde haar naar huis te sturen als ze het t-shirt nog eens zou dragen. "Scholen kunnen niet doorgaan met deze selectieve onderdrukking van de vrijheid op meningsuiting", aldus advocaat Dan Perez. "Als ze een shirt had gedragen met de tekst 'Barbie supports the troops in the war in Iraq', zou ze een patriot genoemd worden."

Op een andere dag, voor het bovengenoemde incident, zouden leraren Young hebben gedwongen haar regenboogkleurige kralen uit haar haar te halen, zo beweert advocaat Perez. Overigens werd ze daar niet voor geschorst.

De rechtzaak is aangespannen tegen enkele leraren, het departement van onderwijs en de directeur van de school. "Het geld is niet het belangrijkste in deze zaak, maar als de jury besluit om Natalie's 'college' te financieren, is dat voor haar het beste", aldus de advocaat. Een woordvoerder van het departement van onderwijs wilde geen commentaar geven.