Arrestaties bij supportersrellen in Groningen

DarkRider had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Donderdagochtend vroeg heeft de politie in Groningen zeventien arrestaties verricht bij rellen tussen aanhangers van PSV en FC Groningen. Donderdag spelen de clubs de laatste competitie wedstrijd tegen elkaar. De politie verklaarde dat de rellen ontstonden toen supporters van FC Groningen de supporters van PSV belaagden. Twee politiemensen raakten gewond.

Rond middernacht onstonden de rellen, toen supporters van FC Groningen op de Grote Markt in de binnenstad ongeveer honderd PSV-supporters te lijf wilden gaan. Bij de actie van de politie werd traangas ingezet om de supporters van FC Groningen te verspreiden. Door een linie te vormen rond de bedreigde PSV-supporters kon een verdere confrontatie worden voorkomen.

Een woordvoerder van de politie verklaarde dat de politie al op de hoogte was van het feit dat de PSV-aanhang woensdagavond al in Groningen zou aankomen en had gezorgd voor extra politiemensen. Het lukte uiteindelijk om een grote confrontatie te voorkomen. Een deel van de PSV-aanhang heeft de nacht buiten de stad doorgebracht.