Bejaarde vrouw van spaarcenten beroofd

Een 70-jarige vrouw uit Hamburg is op haar verjaardag 2350 Euro kwijtgeraakt door diefstal bij een pinautomaat.

Ter gelegenheid van haar verjaardag had de vrouw, Uschi Kesler, een groot feest gegeven in een hotel, waarvoor ze dan ook meer dan een jaar gespaard had. Op haar verjaardag, de dag na het feest, ging ze naar de bank om het geld van haar rekening te halen. Wanneer ze contant zou betalen, zou ze namelijk drie procent korting krijgen bij het hotel.
Toen ze bij de bank aankwam, was deze echter nog gesloten. De wel aanwezige werknemer raadde haar aan het geld uit de pinautomaat te halen.

Nadat Kesler haar pincode en het gewenste bedrag had ingetoetst, kreeg ze haar bankpas terug, maar het geld was nergens te bekennen. Ze ging daarop terug naar binnen om hulp te vragen. Juist op dat moment kwam haar geld uit de automaat. Een onbekende man, die in het voorportaal van de bank stond te wachten, greep het geld en rende weg.

Kesler heeft aangifte gedaan bij de politie. Ze is bereid de aangifte te laten vallen, als het geld terugbezorgd wordt. Ze is ervan overtuigd dat de dief gevonden wordt. Bij de bank hing immers een bewakingscamera. De politie geeft echter aan dat de man moeilijk te herkennen is.