Examen Kunstgeschiedenis (Alain)

Eindexamens 2003Ook dit jaar kunnen FOK!kers hun verslagen over de net gemaakte examens submitten (zie voor meer info hier). Ook Alain stuurde een examenverslag in.

Goh, het eerst examen en ik moet zeggen....ik had het moeilijker verwacht. Moest daar nou iedereen zo'n heel boekwerk voor uit zijn hoofd leren? Ik heb niet geleerd omdat voor mij het examen niet meeteld. Ik heb m'n antwoorden nagekeken op internet en kwam al gauw op een voldoende uit. Dit geeft wel aan wat je met de gewone basiskennis kunstgeschiedenis al niet kan maken.

Veel mensen vinden het moeilijk, maar het geheel van examens is toch gewoon je hoofd erbij houden en niet gaan stressen? Ik kwam extreem relaxt de examenzaal binnen, de conrectrice zei nog: "Jij ziet er wakker uit, dat zal wel snel overgaan." Ik lachte maar een beetje en liep gewoon heel relaxt naar mijn tafel. Na een kwartier wachten totdat het praatje klaar was kon ik dan eindelijk beginnen...en toen was ik klaar.

Tussendoor werd er nog koffie gebracht...maarja die kwam voor mij te laat, ik was al over mijn moeheid heen....uitslapen....wat een fijn gevoel geeft dat zeg. Dat is dus wat ik voor elk examen ga doen...uitslapen en dan op mijn gemakje naar school. Nu zit ik thuis en vraag me af wat ik nu nog weer moet gaan leren. Ik ga maar gewoon beginnen en dan relaxt de zaal inwandelen. Mijn enige zorg....het niet wegmogen na een uur bij het examen Engels...want zeg nou zelf....dán ben je toch wel klaar? Enige nadeel daarvan is...dat ik dan mijn gratis koffie moet missen!