'Máxima was onzorgvuldig'

chanty had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Volgens advocaat H. Loonstein had Máxima het ongeluk op 18 oktober 2001 met de Wassenaarder G.J. van der Bent kunnen voorkomen. Ze had beter moeten uitkijken toen zij de oprijlaan van paleis Huis ten Bosch uitreed. Dat betoogde Loonstein vandaag voor de rechter in Den Haag.

Het ongeluk gebeurde op de Leidsestraatweg. Deze weg is alleen bedoeld voor bestemmingsverkeer, wat van der Bent niet was. Omdat de vleeshandelaar zijn been brak en daardoor langere tijd niet kon werken in zijn bedrijf, eist hij nu een schadevergoeding van de prinses. Het is echter nog steeds niet duidelijk wie er nu voorrang had. Van der Bent vindt dat Máxima hem voorrang had moeten geven, omdat zij uit een uitrit kwam. Zijn raadsman heeft de voorrangskwestie aan de rechter voorgelegd.

Hoeveel geld de vleeshandelaar wil hebben is ook nog onduidelijk. Hij vertelde dat hij alle uren die hij door de beenbreuk niet kon werken bij elkaar heeft opgeteld. Hij komt hierbij uit op tweeënhalve maand aan verloren dagen. Verder heeft hij twee jaar geleden advocaat Loonstein in de arm genomen, die een uurtarief hanteert van ongeveer 225 euro. Van der Bent liet vandaag weten de rechterlijke uitspraak af te wachten voor hij de claim opstelt.

Deze zal plaatsvinden op 2 juli.