Clara, Amman (Jordanië) - 21/03

IrakIn samenwerking met Netwerk publiceert FOK! iedere dag delen van dagboeken over de oorlog met Irak. Deelnemers uit verschillende landen vertellen vrijwel dagelijks hoe zij en hun omgeving de Irak-crisis beleven.

Een erg hoog prijskaartje
Vandaag is het de eerste dag van de lente. Stel je voor. Ik zit vanavond weer naar tv te kijken, na bijna een hele dag van niets anders, en het "vuurwerk" in Baghdad staat geloof ik op het punt om weer te beginnen na een pauze van een uur. Maar plots heb ik er genoeg van. Ik heb de avond in m’n eentje doorgebracht met het heen- en weerzappen van BBC World, naar Jordan Television en het Iraqi televisiekanaal. In Irak zie ik eerst het einde van een praatprogramma tussen een drietal mannen in legeruniform. Daarna verschijnt er een erg gepassioneerd zanger, die een lied aanheft ter grotere glorie van Saddam Hussein. De beelden liegen er niet om: als je ze mag geloven is Saddam niet minder dan God de Vader zelve.

Demonstraties in Amman
Dan maar weer BBC World kijken. (Ik vind het jammer dat ik hier in huis geen CNN kan kijken, want het is toch een goed idee om de verschillende invalshoeken te hebben.) Daar wordt net gezegd dat er demonstraties waren in Amman vandaag. Ik denk even aan mijn moeder, aan wie geen woord van de berichtgeving ontgaat. Maakt ze zich niet te ongerust? Natuurlijk wel, hoe kan het anders.

De rest van het dagboek kun je lezen op deze website.