UFO-ontmoetingen met Britse politie onthuld

Uit een computerdatabase van de Britse politie waar UFO-ontmoetingen in gearchiveerd worden is gebleken dat er een groot aantal incidenten nooit publiekelijk bekend gemaakt zijn door agenten en officieren, meldt BBC News.

Detective-Hoofdcommisaris Gary Heseltine van de Britse politie heeft de Police Reporting UFO Sightings (PRUFOS) database vorige jaar gereleased. Sindsdien heeft Heseltine details ontvangen van buitenaardse ontmoetingen van 180 nog in dienst zijnde en ontslagen politieofficieren uit heel Groot Brittanië.

Bij een bepaald incident is er zelfs een vliegende schotel gezien door 17 politieofficieren in vijf verschillende lokaties. Heseltine zegt: "Ik denk dat er geen twijfel mogelijk is dat veel agenten en officieren nooit een ontmoeting gerapporteerd hebben omdat ze bang zijn voor gek uitgemaakt te worden, of verwachten dat dit hun carriëre kan schaden.". Hij vervolgt: "Ik denk dat slechts 1 op de 10 agenten een ontmoeting zou rapporteren. Als dat ook maar enigszins in de buurt komt zou dit betekenen dat er honderden ongerapporteerde zaken met betrekking tot UFO's zijn."

De UFO-database van de Politie kan gelezen worden op de officiële site. Op deze pagina van de site staan gevallen met 'onomstotelijk' bewijsmateriaal.