Bittere nasmaak na zelfmoord kok

tsuihark had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Mr. Loiseau, een bekende Franse chef kok, is dood gevonden naast een jachtgeweer in zijn huis. De geruchten over zijn dood, schijnbaar een zelfmoord, deden al snel de ronde. Zijn dood volgde op een dreigend verlies van een ster in de Michelin gids.

Hij begon zijn carriere als leerling van Pierre Troisgros in de omgeving van de Loire. Zijn lichte Franse keuken maakte hem beroemd. Hij kocht zijn eigen hotel dat hij uitbreidde. Hierdoor zat hij al voor miljoenen in de schuld toen hij in 1991 zijn derde ster kreeg. Om van zijn schulden af te komen kocht hij nog drie restaurants in Parijs en verbond hij zijn naam aan een nieuw merk vacuum verpakt eten. De druk van het werk werd al snel een zware last.

Volgens zijn personeel was hij overwerkt en al een paar weken niet zichzelf. Hij stond al wekenlang onder druk door de onzekerheid over zijn ster, die hij uiteindelijk wel hield.

Op de dag van zijn dood wilde het personeel doorwerken. Dit werd opgegeven toen het ontbijt in tranen geserveerd werd. "We dachten dat we het aankonden, maar het is te moeilijk," zegt mevrouw Gaitey, naar haar lege kamers kijkend. "Hij is hier overal aanwezig."