VS volgt mysterieuze schepen

alphasys had ons via de newssubmit het volgende herschreven bericht te melden. Het werd ook gesubmit door: Real_Fairlane, Sybesma, nasser, TrustNo, Piertje, Freezor, JeRa, lizardking, Rfce, submitter, ekimov, delorian-8-, nowomowa en silentsnow.

Drie mysterieuze schepen, die waarschijnlijk Iraakse massavernietingswapens aan boord hebben, worden al enkele dagen gevolgd door de VS en Groot Britannië. De schepen, welke gecharterd zijn door een Egyptische maatschappij, en alle drie onder een andere vlag varen, verblijven bijna continu op volle zee.

De schepen hebben alleen een enkele haven in Jemen aangedaan om voedsel en brandstof in te slaan. Radio contact, welk soort dan ook, wordt vermeden wat in strijd is met het internationaal zeerecht.

Voor de VS zou de ontdekking van de eventuele vervoerders van ABC wapens (chemisch, biologisch of nucleair materiaal) een reden kunnen zijn om militair in Irak in te grijpen.

Het britse dagblad The Independent melde echter dat Amerikaanse en Britse geheime diensten twijfelen over het enteren van de schepen, uit angst voor het tot zinken brengen ervan. Dit zou namelijk een grote natuurramp kunnen veroorzaken, mochten er inderdaad tonnen met chemische wapens aan boord zijn.