Bierbrouwer Alfa wil haar kratten terug!

Er zijn zo van die mensen die een krat bier kopen en vervolgens alleen de flesjes terugbrengen, om het krat te gebruiken in de schuur, het jeugdhonk of waar een bierkrat dan ook maar van te pas kan kopen. Dat is leuk, maar voor een brouwer is het wat minder. De Limburgse bierbrouwer Alfa heeft zelfs zo weinig voorraad dat het vrijdag in advertenties op de voorpagina van de Limburgse kranten bierdrinkers opriep hun kratten zo snel mogelijk in te leveren bij de winkel.

Volgens Alfa is de vraag naar haar bier extreem gestegen en is er een vertraging opgelopen in de levering van nieuwe kratten. En dat zorgt weer voor mogelijke tekorten bij het carnaval, het feest waar bier uiteraard van de partij moet zijn.

"We komen 20.000 kratten tekort", aldus de directeur van Alfa. "Als iedereen nou even in de kelder kijkt en dat kratje naar de winkel brengt, kunnen we iedereen met de carnaval bedienen". Het bedrijf heeft inmiddels wel weer 20.000 oude kratten ingezet, maar komt dus nog steeds tekort. Van de 200.000 kratten die het bedrijf uitgeeft komt twintig procent nooit meer terug.