AEL doet mee aan Belgische verkiezingen

GTV, the_usual_suspect en Dark-D hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Arabisch-Europese Liga (AEL) gaat in België meedoen aan de verkiezingen die op 18 mei worden gehouden. Dat heeft de organisatie vandaag in een persbericht laten weten. De partij gaat samenwerken met de extreem-linkse partij PVDA, die overigens niet te vergelijken is met de Nederlandse PvdA.

De naam van de nieuwe lijst wordt 'Resist'. Hiermee willen de partijen zeggen dat ze zich verzetten tegen "onderdrukking, discriminatie, racisme en eenheidsdenken".

De AEL, die wordt geleid door de moslimleider Abou Jahjah is zeer omstreden in België. De organisatie zou Marokkaanse jongeren ophitsen, wat weer zou leiden tot verdeeldheid. De liga kwam onder andere in het nieuws door het instellen van straatpatrouilles in Antwerpen om de politie te controleren op discriminatie.

'Resist' wil onder andere dat werkgevers verplicht een bepaald percentage minderheden in dienst moeten nemen en is tegen de oorlog in Irak. De "Amerikaanse agressor" is de gezamenlijke vijand van de initiatiefnemers.

De Belgische PVDA, waar de AEL mee samenwerkt, is voor de eenheid van de internationale communistische beweging, op basis van het marxisme-leninisme en van het proletarisch internationalisme.