Amerika's nieuwe oorlogsspeeltje: 'magnetron'

tsuihark herschreef voor ons het volgende bericht, waarvoor dank!

De tank, de atoombom, de helicopter, doelzoekende munitie, het onbemande vliegtuig en dan nu: de magnetron!

De High Power Microwave is een bom die net voor het neerkomen een elektrische lading van twee miljard Watt loslaat. Deze lading vernietigt alle gevoelige electronica in de buurt, computers, elektriciteitskabels en eigenlijk alles wat niet berekend is op zo'n schok. Vergelijk het met een blikseminslag, waarna je Chello internetverbinding twee dagen plat ligt.

Luchtmacht Kolonel Eileen Walling schreef drie jaar geleden in een zeldzaam, openbaar rapport: "High Power Microwave technologie is klaar om tot de actief gebruikte wapens van het Amerikaanse leger te gaan behoren. Er zijn tekenen dat magnetron wapens een revolutionair concept voor oorlogsvoeren zullen zijn, vooral omdat ze ontworpen zijn om apparatuur uit te schakelen, niet mensen."

Alhoewel het Pentagon liever geen experimentele wapens op het slagveld inzet, "gooit de wereld soms roet in het eten," zegt defensie secretaris Donald Rumsfeld. "dan steek je je hand eens naar binnen en haal je er iets uit dat nog in ontwikkeling is, en dan zou je het wel eens kunnen gaan gebruiken."