Bemanning schip op mysterieuze wijze verdwenen

Bij de kust van Australië is een schip zonder bemanning aangetroffen.

De Australische politie was met stomheid geslagen toen ze het schip dinsdag aantroffen. De vissersboot lag vol met rottend vis, maar er was geen spoor van de bemanning te bekennen.

De 65-voet hoge High Aim 6 die geregistreerd stond in Taiwan en onder Indonesische vlag voer, had 10 Indonesische bemanningsleden plus de kapitein en Hoofd machinekamer.

Met de mobiele telefoon van de vermiste chief engineer van het schip werden meer dan tachtig telefoontjes gepleegd vanuit Indonesië, wat het gebeuren nog mysterieuzer maakt.

"Kennissen van de man ontvingen een ongewoon hoge telefoonrekening nadat het schip als vermist gerapporteerd werd. Uit de gegevens blijkt dat recente telefoontjes vanuit Bali, Indonesië gepleegd werden", zegt de woordvoerder van de Taiwanese Fisheries Association.

Bij een zoekactie in de directe omgeving heeft men geen overlevenden of reddingsboten gevonden. Er zijn geen aanwijzingen gevonden wat er gebeurd zou kunnen zijn.

De Australische politie zegt dat de omstandigheden op het schip goed waren, dat het schip goed uitgerust was met levensmiddelen voor de bemanning, en het schip in uitmuntende staat verkeerde.

Het is een raadsel waar de mannen plotseling gebleven zijn. Het weer in de omgeving is al weken erg kalm en rustig geweest, aldus de Australische politie.