Autistische jongen krijgt verkeerstuin

sop bracht ons geheel vertaald dit bericht, waarvoor grote dank!

De autistische Benjamin Brittain heeft het verjaardagskado van zijn leven gekregen: een volledige set werkende verkeerslichten.

De 11-jarige Benjamin, bij wie op zijn derde het syndroom van Asperger werd geconstateerd, heeft altijd al een fascinatie gehad voor stoplichten en dan vooral voor het groene mannetje. "Als ik hem vroeg wat hij voor zijn verjaardag wilde hebben, zei hij altijd: 'stoplichten', aldus zijn moeder. Stad en land hebben we afgezocht maar hij vond niets goed genoeg."

Mevrouw Brittain zag op een gegeven moment een busje van de firma Lux, een lokale verkeerslichtenproducent, rijden. Aan hen schreef ze een brief of zij een modelopstelling voor haar zoontje konden maken.

Lux reageerde dat dat helaas niet mogelijk was, maar konden wel een volledig werkende verkeerslichtenset in de tuin zetten, gratis. De buren hebben daarop allemaal hun fiat gegeven.

Benjamin werd gek toen hij zijn nieuwe speelgoed in de tuin zag staan. Hij speelt nu uren achter elkaar met de bediening van de stoplichten.

Volgens Lux is dit één van de vreemdste verzoeken die ze ooit hebben gekregen. "We zijn blij dat we konden helpen. We hebben nog nooit iemand gezien die zo blij was met ons werk".