Haselhoef doet niet mee aan verkiezingen

soundwave had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Abdullah Haselhoef, de omstreden oud-Imam, doet niet mee aan de Tweede-Kamerverkiezingen op 22 januari. Omdat zijn zoon ernstig ziek is geworden heeft de man zichzelf en zijn partij, de Gemeenschapspartij, teruggetrokken.

Haselhoef schrijft aan leden van zijn mailbrief: Daags na de verjaardag van mijn zoon (14), is hij in een zeer en acuut levensbedreigende situatie opgenomen in het Oosterschelde Ziekenhuis te Goes en daarna in het Koningin Paola Kinderziekenhuis te Antwerpen. Mede dankzij de vakkundige en professionele inzet van artsen en verpleegkundig personeel van beide ziekenhuizen, leeft mijn zoon nog en is langzaam herstellende op de intensive care te Antwerpen.

De zorg voor mijn zoon, vrouw en drie dochtertjes vereist dat ik de keuze voor een fulltime politieke carrière heb moeten heroverwegen. Als mens, vader en echtgenoot ben ik het aan mijn gezin verplicht om gedurende deze zeer zorgelijke periode er voor hen te zijn. Dat gaat mijns inziens op dit moment niet samen met de verplichtingen die de Gemeenschapspartij met zich meebracht.


Haselhoef wilde meer herkenbare moslims in de politiek en erkenning van de problemen van allochtonen in Nederland. Hij wilde echter wel een partij voor iedereen zijn, en waarschuwde voor de opkomst van kleine radicale of alleen allochtone partijen. Zijn partij was destijds opgericht voor iedereen, aldus Haselhoef.