Nawijn twijfelt over lijsttrekkerschap

wildhagen had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Minister Nawijn van de LPF is 'voorlopig' nog beschikbaar als lijsttrekker voor de partij, maar sluit niet uit dat hij voor het partijcongres komende zaterdag alsnog afhaakt. Komende zaterdag wordt de officiële kandidatenlijst door de kandidatencommissie van de LPF vastgesteld.

Reden voor Nawijns twijfelen is zijn ergernis aan enkele persoonlijke verdachtmakingen. Zo zou hij, volgens een krant, als voorzitter van een voetbalclub betrokken zijn geweest bij belastingfraude.

Hoogleraar Beunders en journalist Oltmans zeiden dinsdag, op het partijcongres, dat ze staatssecretaris Van Eijck (Financiën) geschikter te vinden als lijsttrekker dan Nawijn. De twee zijn lid van de kandidatencommissie.

Tegen het NOS-Journaal vanavond zei Nawijn dat ook de bedreigingen waaraan hij de laatste tijd blootstaat, hem niet in de koude kleren zijn gaan zitten. Op de vraag hoveel procent er nog over is van de 100%, waarmee hij eerder zei zich politiek in te willen zetten voor de LPF, antwoordde hij dat dat behoorlijk naar beneden is gegaan.