Links denkt na over meerderheidskabinet

Links Nederland praat met elkaar over de mogelijkheden van een links meerderheidskabinet. SP-leider Jan Marijnissen is door zowel Femke Halsema, als Wouter Bos uitgenodigd om onder het genot van een kopje koffie nader kennis te maken en te bespreken wat men voor elkaar kan betekenen.

In de Volkskrant van vandaag zeggen Jan Marijnissen, Femke Halsema en Jet Bussemaker (nummer 5 PvdA-kandidatenlijst) dat de drie partijen in principe een links meerderheidskabinet willen. Als er nu verkiezingen zouden worden gehouden, zou de PvdA 28 zetels behalen, de SP 20, GroenLinks 9 en D66 5, aldus de politieke barometer peiling van NOVA gisteren. Bij elkaar 62 zetels, en nog ruim te weinig voor zo'n meerderheid.

Wouter Bos denkt dan ook dat de enige mogelijkheid om links aan de meerderheid te helpen, een rechtsere koers van de PvdA is. Op die manier zouden kiezers van CDA en VVD kunnen worden afgesnoept. D66-leider De Graaf sloot eerder al niet uit dat zijn partij een links kabinet aan een meerderheid helpt.