De ruimte in voor 15.000 euro

Mensen die staan te trappelen om eens te zien hoe onze aardbol er vanuit de ruimte uitziet, hoeven geen miljonair meer te zijn. Amerikaanse wetenschappers hebben berekend dat in de toekomst een ritje naar de ISS niet meer hoeft te kosten dan 15.000,-- euro.

Dennis Tito en Mark Shuttleworth waren de eerste ruimtetoeristen die een bezoek brachten aan het internationale ruimtestation ISS. Zij betaalden een lieve som van 20 miljoen euro voor hun reis. De onderzoekers zijn tot de conclusie gekomen dat zo'n uitgave niet meer nodig is. Nieuwe raketten die steeds opnieuw gebruikt kunnen worden zouden de oplossing kunnen zijn.
De capsules waarin de toeristen plaatsnemen kan door een raket naar de ruimte gebracht worden. Daar aangekomen zou de capsule zich los kunnen koppelen en zelfstandig zijn weg naar de ISS kunnen vervolgen. De raket dan weer terug naar de aarde.

Door deze ontwikkeling is het mogelijk om ongeveer 9500 ruimtetoeristen per jaar op de ISS te ontvangen. Het maken van toeristenraketten kan overigens nog wel een jaar of zeven duren.