Wouter Wognum wint plek op CD-single Liberty X

Bij een remix-contest op radio 538 is de 19-jarige Wouter Wognum uit Oosterhout de winnaar geworden. De bedoeling was een remix op het nieuwe rnb nummer van Liberty X met "Gotta have your love" te maken. Van de ruim 170 inzenders heeft radio 538 de uitzonderlijke trance-remix van Wognum genomineerd. Na een poll bleek het nummer van Wognum de anderen ver te overstijgen qua populariteit. Wognum, bekend van tweakers.net, was al enige tijd bezig met trance-nummers, echter is nooit doorgebroken. Bij een eerdere contest van een Midtown Records label haalde hij de 3e plek.

Wognum heeft met deze overwinning een track op de nieuwe Liberty X single gewonnen. Vreemd genoeg was Liberty X zelf niet eens zo goed op de hoogte van de remixwedstrijd. "Liberty X zelf was nauwelijks op de hoogte van de remix wedstrijd, in de kantine hoorde ik een van de jongens zelfs vragen welk nummer er geremixed was", zegt Wognum in een interview op DSF, een forum voor synthfreaks. "Liberty X waren best relaxte lui, gewoon heel normaal, geen steralures... je kon zien dat ze het druk hadden aangezien Anthony bijna in slaap viel op tafel tegenover me!" vervolgt Wognum.

Het gaat om een release op de volgende single of die daarna, de remix komt alleen op de Nederlandse versie van de single te staan. Hierbij gaat het om een eerste oplage van 500 exemplaren. Het nummer van Wognum en de andere genomineerden kunnen op de radio 538 site beluisterd worden. Wognum denkt dat hij geen geld voor zijn overwinning gaat ontvangen.

De platenmaatschappij neemt nog contact met Wognum op wanneer het zover is als zijn nummer op cd-single verschijnt.