Uitverkochte zalen voor Lord of the Rings 2

NLBADBOY had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Nog twee maanden en dan is het zover: het tweede deel van Lord of the Rings gaat dan wereldwijd in de bioscopen in première. Nu al zijn in Nederland de eerste voorstellingen uitverkocht, zo liet distributeur A-Film gisteren weten. De voorverkoop begon begin oktober al, na veel vraag van filmliefhebbers. Bioscopen in onder andere Eindhoven, Zwolle en Groningen hebben voor de eerste paar dagen al extra voorstellingen in moeten plannen.

De Nederlandse Federatie voor de Cinematografie spreekt van een unicum. Volgens de organisatie, welke statistieken bijhoudt over bezoekersaantallen, verkopen bioscopen steeds eerder kaarten vantevoren. Ook kan er steeds vaker eerder worden gereserveerd. Dit gebeurde kort geleden ook al bij de Nederlandse film Volle Maan.

Lord of the Rings: The Two Towers gaat op 18 december in première. Dit is het tweede deel uit de trilogie die regisseur Peter Jackson heeft gemaakt, naar de beroemde en veel gelezen boeken van J.R.R. Tolkien. Het eerste deel, The Fellowship of the Ring, ging vorig jaar december in première en heeft toen wereldwijd voor één miljard dollar winst gezorgd. Ook won het vier van de dertien Oscarnominaties.