Organisatie tevreden over Dance Valley

De achtste editie van Dance Valley is gisteren zonder grote problemen verlopen. De politie verrichtte 'slechts' tien arrestaties voor bezit van verdovende middelen, alcoholmisbruik en valse toegangsbewijzen.

De meeste bezoekers kwamen met eigen vervoer. De files kwamen dan ook al vroeg op gang. Rond 10.00 uur ontstond de eerste opstopping op de A9, de enige toegangsweg voor bezoekers naar het festivalterrein. Rond 16.00 uur was die file 20 kilometer lang, maar daarna werd hij snel korter.

Op het station Amsterdam Sloterdijk waren geen problemen. Volgens de NS was het niet overdreven druk op het station en in de treinen. Volgens de organisator heeft zo'n 20 procent van de bezoekers de trein genomen.

De EHBO had het redelijk rustig. Zo'n 250 mensen lieten zich behandelen voor lichte klachten. 'Mensen hebben vooral last van blaren. Ze dragen bijzondere schoenen die ze pas hebben gekocht. Met dit regenachtige weer en het grote oppervlakte van het terrein is dat niet handig', aldus een woordvoerder.

Het was aanvankelijk slecht weer, waardoor het festivalterrein in een grote modderpoel veranderde. Aan het begin van de middag brak de zon door. Op twaalf podia draaiden 106 dj's, onder wie Michel de Heij, Tom Harding en Roger Sanchez.