Broer Okan O. wees plek lichamen aan

De dinsdagavond opgegraven lichamen in de duinen tussen Bergen en Egmond zijn voor 99.9% zeker van Marion Van Buuren en haar dochtertje Romy. De moeder van Marion, Corrie Van Buuren, heeft gezegd dat een broer van Okan O. de plek in de duinen heeft aangewezen.

Afgelopen dinsdagavond gingen de ouders van Marion met die broer naar duinen, alwaar hij de plek aanwees waar ze begraven lagen. Daarop schakelden de ouders de politie in. ''De politie is nog bezig met het verrichten van sectie op de lichamen maar ik weet voor 99,9 procent zeker dat ze het zijn. Aan de ene kant ben ik opgelucht dat ze zijn gevonden, maar aan de andere kant is het ook een afknapper. Je durft er toch niet aan te denken dat ze er niet meer zijn, aldus een bedroefde en opgeluchte Corrie Van Buuren.

De politie heeft vanaf begin-af-aan gedacht dat de in 1998 overleden Turkse crimineel Okan O. achter de verdwijning zat. Hij was de vriend van Marion en de vader van haar dochtertje.

Op Radio 2 liet Peter R. De Vries vanmiddag ook al weten ervan overtuigd te zijn dat de lichamen van Marion en haar kindje zijn. Ook het team van TROS vermist is die mening toegedaan. Zij condoleren de ouders met het verlies op de site van Vermist.

In juni verdubbelde het OM de beloning voor de gouden tip in de zaak naar 25.000 euro.

Om 16:00 is er een persconferentie in Alkmaar over deze zaak.
-

Zie ook: Lichamen Marion en Romy van Buuren waarschijnlijk gevonden

Dossier Marion van Buuren bij Peter R. de Vries