[WK] Uitslag Brazilië - Turkije

Joosbees had ons via de newssubmit het volgende te melden: WK 2002 (Zuid-Korea en Japan)

De halve finale tussen Brazilië en Turkije is gewonnen door Brazilië. Het won met 1-0

Wedstrijdverslag

De Turken speelden ook tegen Brazilië goed combinatievoebal maar kregen weinig kansen. Spits Hakan Sükur, die opnieuw in de basis mocht beginnen, was opnieuw onzichtbaar en wacht nog steeds op zijn eerste treffer. Invaller Mansiz, verantwoordelijk voor het enige doelpunt in de kwartfinale tegen Senegal, kwam eveneens niet tot scoren.

Ronaldo wel. De voormalig aanvaller van PSV verraste doelman Rüstu in de 47e minuut met een fraai puntertje. De uitstekende keeper van Fenerbahce hield Rivaldo in de eerste helft nog tot vier keer toe van een treffer af. Hij had echter niet verwacht dat Ronaldo in volle sprint zou proberen met een slim puntertje te scoren.

Zondag tegen Duitsland staat Ronaldo, net als vier jaar geleden in en tegen Frankrijk, in de finale van een wereldkanpioenschap.