[WK] Uitslag België - Rusland

WK 2002 (Zuid-Korea en Japan)De wedstrijd tussen België en Rusland (Groep H) is geëindigd in een 3-2 overwinning voor België. Door deze overwinning gaat België door, en kan Rusland naar huis.

Wedstrijdverslag
Het begon in de eerste helft met een zeer sterk België. Beide teams maakten nog kans om door te gaan. De Belgen moesten winnen en de Russen hadden aan een gelijkspel al genoeg.

Het duurde maar zeven minuten voordat de eerste bal in het netje lag en wel achter de Russische keeper. Het was Walem die scoorde. De Belgen probeerden een grotere voorsprong te krijgen en de Russen kwamen er niet echt aan te pas, maar het bleef 1-0. In de 43e minuut sloeg het noodlot voor de Russen nogmaals toe. Nikiforov raakte geblesseerd en moest het veld verlaten.

De tweede helft begon zwak voor de Belgen. De Russen kregen een aantal zeer goede kansen en uiteindelijk was het Beschastnykh die de bal redelijk eenvoudig kon intikken na een misverstand in de verdediging van België. Rusland had aan dit gelijke spel genoeg en dus was het België dat de aanval moest zoeken. Maar het kwam er niet echt uit. Er waren wat goede mogelijkheden, maar pas in de 78e minuut was het invaller Sonck die de 2-1 maakte. En 4 minuten later maakte Wilmots zelfs de 3-1.

De Belgen dachten door te zijn, begonnen wat slordiger te spelen en in de 89e minuut kwamen de Russen door Sychev weer dichterbij. België bleef slecht uitverdedigen en Rusland bleef drukken, maar gelukkig voor onze zuiderburen bleef het bij 3-2. België zal het in de volgende ronde opnemen tegen Brazilië.