Burgemeester steelt lipstick drogisterij

Gump en AnTjE hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Burgemeester Maks-Van Veen (PvdA) uit Heythuysen (Midden-Limburg) wordt beschuldigd van het stelen van een lipstick uit de plaatselijk DA-drogisterij. Zaterdagmiddag liep ze zonder te betalen de winkel uit met het artikel ter waarde van zevenenhalve euro.

Toen de burgemeester de winkel wilde verlaten, ging het alarm af. 'Ik stapte meteen op die mevrouw af en hield haar staande. Ik wist toen nog niet dat het de burgemeester van Heythuysen was. En ik vroeg haar nog eens met de tassen door het poortje te bewegen', aldus de eigenares van de drogisterij.

De lipstick kwam vervolgens uit de jaszak van de burgemeester tevoorschijn, die het artikel vervolgens alsnog betaalde. 'Toen ik haar te verstaan gaf dat ik de politie ging inschakelen, maakte ze daarover enige ophef. Toen ze vertelde dat ze de burgemeester van Heythuysen was, heb ik dat maar niet gedaan.'

In de ogen van de eigenaresse was het absoluut geen vergissing van de burgemeester. Maar ze wil geen aangifte doen, omdat ze 'bang is dat ze straks op de consequenties wordt aangekeken'.