Klacht tegen Spong en Hammerstein

weazel had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De advocaten Spong en Hammerstein liggen onder vuur bij vijf collega's wegens hun aangifte tegen politici en journalisten. De vijf hebben aan de Amsterdamse Orde van Advocaten gevraagd om te onderzoeken of er een tuchtzaak kan worden begonnen tegen Spong en Hammerstein.

De vijf advocaten, M. de Witte, V. Kuit, P. Bogaers, J. Pieters en H. Bos, achten de aangifte van Spong en Hammerstein bij voorbaat kansloos. Volgens hen kunnen Spong en Hammerstein dat weten. Door desondanks hun aangifte door te zetten en daarmee bovendien de publiciteit te zoeken maken de twee advocaten van Fortuyn zich schuldig aan smaad, beweren de vijf. "De betrokken politici en journalisten worden te kijk gezet. Ook al komt het niet tot een rechtszaak dan nog lijden zij schade."

De deken van de Amsterdamse orde, H. Doeleman, kon zaterdag nog niet reageren omdat hij het verzoek nog niet had ontvangen.

Eerder deze week werd Spong al door een vrouw uit Utrecht aangeklaagd.

Hammerstein: ''Sukkels zijn het''
Advocaat Hammerstein heeft in een reactie laten weten geen goed woord over te hebben voor de actie van de vijf. "Het zijn vijf enorme sukkels die ook zo nodig in de publiciteit willen komen. Eerst hebben ze de media ingelicht, en toen pas de deken van de Amsterdamse orde". Hammerstein vindt de klacht van de vijf verder waardeloos onderbouwd.

Hammerstein zal begin volgende week een tegenklacht indienen tegen de vijf wegens smaad.